Tepsis zabpelyhes sütemény (Stahl Judit)

2010-08-09

sponsored links

Agavé szirup - Tepsis zabpelyhes sütemény
Bio percek
10 dkg zabpelyhet, 5 dkg teljes kiõrlésû lisztet, 10 dkg finomlisztet, 10 dkg búzadarát jól összekeverünk egy tálban. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy nagyjából nokedlitészta keménységû anyagot kapjunk. Tegyük félre 20-30 percre, ennyi idõ alatt a zabpehely és a dara megszívja magát. Ekkor keverjünk el benne egy csomag sütõport. Édesítsük a tésztát 5 evõkanál agavé sziruppal, adjunk hozzá 5 dkg kókuszreszeléket (vagy többet, ha intenzív ízt akarunk elérni), 10 dkg durvára darabolt diót vagy mandulát és 5 deka rumba áztatott mazsolát, valamint 2 kávéskanál õrölt fahéjat, és egy citrom reszelt héját. Alaposan keverjük el a hozzávalókat, ha túl keménynek találjuk a tésztát, lazíthatunk rajta néhány evõkanál tejjel.

Öntsük vajjal kikent tepsibe, akkorába, hogy ne legyen túl vastag a tészta benne. Bármilyen kemény gyümölccsel kirakhatjuk a tetejét, alkalmas rá a szilva, a körte, az alma, de illik hozzá a meggy és a sárgabarack is, attól függõen, milyen gyümölcsnek van éppen szezonja. 180 fokos sütõben süssük 45 percig, végezzünk tûpróbát, nehogy nyers maradjon a sütemény közepe.

???

Nyomtatás


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2010/0...

sponsored links

Keres?s