Tepertõs szilvás batyu

2013-12-14

sponsored links



Elérkeztünk Adventi naptárunk 14. ablakához, már csak tíz nap és itt a karácsony. Itt egy újabb tipp a sütni vágyóknak.


A hókifli receptünknél már említettük, hogy minden régi receptben van valami trükk, vagy egy különleges hozzávaló. Ebben a tésztában a tepertõ az, ami elsõ hallásra legalább olyan meglepõ mint a hókiflinél az ecet, de felejthetetlen ízt ad! A kiflikhez hasonlóan tölthetjük a batyukat különbözõ sütés álló lekvárokkal, de nekünk a szilva volt a tuti befutó. Egy kis dobozba vagy formás edénybe csomagolva szintén jó kis gasztroajándék!

Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg darált tepertõ
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztõ
  • 1 dl tej
  • 2 ev.kanál tejföl
  • 2 teáskanál só ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2013/12/te...

sponsored links

Keres?s