Tepertõs szilvás batyu
sponsored links
Elérkeztünk Adventi naptárunk 14. ablakához, már csak tíz nap és itt a karácsony. Itt egy újabb tipp a sütni vágyóknak.
A hókifli receptünknél már említettük, hogy minden régi receptben van valami trükk, vagy egy különleges hozzávaló. Ebben a tésztában a tepertõ az, ami elsõ hallásra legalább olyan meglepõ mint a hókiflinél az ecet, de felejthetetlen ízt ad! A kiflikhez hasonlóan tölthetjük a batyukat különbözõ sütés álló lekvárokkal, de nekünk a szilva volt a tuti befutó. Egy kis dobozba vagy formás edénybe csomagolva szintén jó kis gasztroajándék!
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg darált tepertõ
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztõ
- 1 dl tej
- 2 ev.kanál tejföl
- 2 teáskanál só ...