Teljeski?rl?s? kal?cs
sponsored links
A receptet ITT tal?ltam, kipr?b?ltam ?s az tetszik benne, hogy val?ban teljeski?rl?s? ?s nincs hozz? adva sima liszt. Ez az a nehezebb s?ly?, fajt?j? p?k?ru. Egy-k?t szelet b?ven el?g bel?le ?s m?g finom is! Hajr? eg?szs?ges ?letm?d mindenkinek! Csak szok?s k?rd?se az eg?sz. :)
Hozz?val?k
50 dkg teljes ki?rl?s? liszt
3-4 ek. cukormentes kaka?por
1 toj?s + 1 toj?ss?rg?ja
3 dkg ?leszt?
3-4 dl langyos tej
5 dkg langyos vaj vagy k?kuszzs?r
1 csipet s?
?des?t?szer ?zl?s szerint
+ 1 db toj?s a ken?shez
Az ?leszt?t a tejben felfuttatjuk (?n egy kis kan?l cukrot tettem hozz?, hogy fel is fusson, az eredeti recept szerint nem kell, ?gy cukormentes is lesz). A t?bbi hozz?val?t a kaka? kiv?tel?vel egy t?lba tessz?k, hozz??ntj?k a megkelt ?leszt?t ?s t?szt?v? gy?rjuk. Addig gy?rjuk, ameddig ragacsos nem lesz (sz?ks?g szerint lisztet adunk m?g hozz?). Meleg helyen letakarva dupl?j?ra kelesztj?k. Ne kelessz?k t?l, nekem t?lment, ez?rt ter?lt sz?t a kal?cska. Az ?des?t?vel cs?nj?n b?njunk, mert j?, ha megmarad az ?des-s?s ar?ny egy kal?csn?l.
A t?szt?t h?rom egyel? r?szre osztjuk, az egyik gomb?cba beledolgozzuk a kaka?t (nem kell ?des?teni). Vigy?zat, tiszta kaka?por lesz minden, kezelj?k k?l?n! A h?rom gomb?cb?l rudakat hengerel?nk ?s kal?ccs? fonjuk ?ket. Egy kivajazott tepsibe tessz?k a kal?csot ?s ism?t hagyjuk kelni ?gy 20 percet, ameddig a s?t? 150 fokra felmelegszik. Miel?tt betoljuk a s?t?be a toj?ssal lekenj?k a kal?csot.
S?t?si id?: 45-40 perc.