Teljes ?rl?s? t?nk?lyb?za liszttel k?sz?lt kiflik

2019-01-21

sponsored links


- Mit s?ssek, zs?ml?t, vagy kiflit?
- Kiflit.
2 nappal k?s?bb:
- Mit s?ssek, zs?ml?t, vagy kiflit?
- Kiflit.
2 nappal k?s?bb:
- Mit s?ssek, zs?ml?t, vagy kiflit?
- Kiflit.
3 nappal k?s?bb:
- Nem lehetne, hogy most zs?ml?t s?ssek?
- Nem, kiflit...

H?t ?gy van az, hogy m?r hetek ?ta apr? kifliket esz?nk. :) Mert az finom, ropog?s (?rtsd: igen kem?nyre s?lt). Mindegy, legal?bb megeszi. B?r n?ha reklam?l feh?r kifli?rt, de olyat az oviban is kapnak, ?s pr?b?ltam nekik s?tni, azt?n nem ett?k meg csak egy r?sz?t. (Nem az?rt, mert nem volt j?, hanem mert nem volt ?tv?gya, stb. ?n meg mit csin?lok a marad?k 40 deka feh?r kiflivel? Mire kider?l, m?r nem friss, akkor meg m?r a szomsz?dba sem viszed.)



Teljes ?rl?s? t?nk?lyb?za liszttel k?sz?lt kiflik

Hozz?val?k:
40 dkg tk t?nk?lyb?za liszt
20 dkg t?nk?lyb?za feh?rliszt
420 ml n?v?nyi tej (sz?ja, mandula, rizs)
2 ek olivaolaj
1 ek m?z
1 tk s?
1,5 dkg ?leszt?

A r?tegekhez:
2 ek olivaolaj

Ken?shez:
1 ek sz?jajoghurt vagy kev?s n?v?nyi tej

Tetej?re:
Sz?r? s? ?s k?m?nymag, vagy szez?mmag, esetleg fekete szez?mmag ?s m?k kever?ke

Keny?rs?t? g?pben ?sszedolgoztatjuk a hozz?val?kat, majd lisztezett konyhapulton kiny?jtjuk ujjnyi vastagra a t?szt?t. K?t ev?kan?l oliva olajat v?konyan elken?nk a tetej?n, majd kisebb h?romsz?geket v?gunk a t?szt?ba. (?ltal?ban a fele apr?bb, a m?sik fele nagyobb, hogy szendvicsalap is legyen m?snapra.) Hagyom?nyos kifli m?rethez 12 egyenl? darabra v?gjuk a t?szt?t. Kifliket form?zunk.   
/A h?romsz?gek sz?lesebb v?g?n?l a h?romsz?g k?t f?l?t behatjuk (olajos oldala legyen befel?), majd ?vatosan igazgatva feltekerj?k a cs?csa fel?, a marad?k t?szt?t egyik kez?nkkel min?l hosszabbra ny?jtogatva. (A neten kifli form?z?s ?gyben rengeteg a vide?, de az 5. k?sz?t?s ut?n ?gyis mindenkinek meglesz erre a saj?t technik?ja.) Lehet ?gy is, hogy az ember v?konyra ny?jtja, megspricceli oliva olajjal, de a fenti gyorsabb./
A tetej?t megkenhetj?k nagyon v?konyan n?v?nyi tejjel, ?s megsz?rhatjuk s?val, k?m?nymaggal.

B? f?l ?r?t kelesztj?k, majd k?zepes h?fokon f?l ?r?t s?tj?k. F?lid?ben megspriccelj?k n?mi v?zzel.


A k?peken mindenf?le kiflik, feh?rebb, barn?bb, megkent tetej?, nem kent, jobban tekeredett... :)


Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2019/01/teljes-...

sponsored links

Keres?s