Teljes ki?rl?s? chia magos h?zi ropi egyszer?en
sponsored links
M?r sok form?ban elk?sz?lt, k?l?nf?le ?zes?t?sekkel. A receptet itt tal?ltam. Itt tal?lj?tok a glut?nmentes v?ltozatot. Ez is finom lett, de az egyik adag nem lett annyira ropog?s. Lehet, azok picit vastagabbak voltak. Egy bar?tn?mmel j?tt?nk ?ssze dumcsizni, musz?j volt n?ha r?gcs?lni valamit. Cukormentes, ?leszt? ?s s?t?pormentes finoms?g. Minden alapanyag megvan hozz? ?s csak egy t?lra ?s kan?lra, na megy egy nylon zacsk?ra lesz sz?ks?ged.
Hozz?val?k:
150 g teljes ki?rl?s? b?zaliszt
2 evk chia mag
1 tk s?
2 evk reszelt parmez?n sajt
2 evk olaj
kb. 2 dl v?z
tetej?re pici olaj
A lisztet, sajtot, s?t, chia magot t?lba tessz?k, hozz??ntj?k az olajat ?s a vizet, majd galuska s?r?s?g? t?szt?v? keverj?k. Kiolajazott habzs?kba tessz?k, aminek a v?g?re kb. 3 mm r?st v?gunk (ki kell pr?b?lni, ink?bb kisebbet v?gjatok, mert ?gy lesznek v?konyak ?s ropog?sak a ropik). S?t?pap?ros tepsire nyomunk 20 cm-s ropikat. Nem kell nagy helyet hagyni, nem n?nek meg t?ls?gosan. ?n miel?tt betettem megf?jk?ltam olajjal, de ez el is maradhat, szerintem ropog?sabb lesz t?le. 190 fokra el?meleg?tett s?t?be toljuk ?s kb. 10 percet, a sz?lek barnul?s?ig s?tj?k. Figyelj?nk, hogy ne ?gjen meg, de akkor ropog?s, ha j?l megs?lt.