Tekercsel?s
sponsored links
A els? babk?m s?t?se ?ta nincs meg?ll?s. Im?dok kelt t?szt?t ?dess?geket k?sz?teni, m?g ha kicsit sokat is kell r? v?rni, m?g elk?sz?l. Minden perce meg?ri a v?rakoz?st. Ez a t?szta annyira j? szerintem, hogy b?rmelyik kelt t?szt?s ?dess?ghez bevethet?, teh?t a fant?zi?tokra van b?zva, hogy ti mivel t?ltitek meg. Mivel n?lam a kardamom nagy szt?r, f?leg ?gy t?lv?z idej?n, ?gy egy?rtelm? volt, hogy ezt haszn?lom.
Ha h?tv?g?n meglepn?tek a csal?dotokat egy kis frissen s?lt finoms?ggal, akkor ezzel csig?val tuti nyer?k lesztek!
Kardamomos di?s kaka?s tekercs
Hozz?val?k:
350 g finomliszt
4 g s?
60 g cukor
125 ml tej
15 g ?leszt?
1 citrom reszelt h?ja
1 toj?s
1 toj?s s?rg?ja
60 g puha vaj
a t?ltel?khez:
80 g puha vaj
50 g di?paszta vagy dar?lt di?
50 g porcukor
15 g kaka?por
1/2 kiskan?l fah?j
?r?lt kardamom ?zl?s szerint (kb. f?l mokk?skan?l)
A lisztet a s?val elkeverj?k. M?lyed?st k?sz?t?nk a lisztbe ?s bele?ntj?k a tejet, az ?leszt?t, a toj?sokat ?s a citrom reszelt h?j?t. G?ppel dagasztani kezdj?k. 6 perc ut?n h?rom r?szleteben hozz?adjuk a vajat, mindig megv?rva, hogy az el?z? adagot a t?szta felvegye. A vajjal is dagasztjuk kb. 5 percig, majd lefedj?k folpackkal ?s a h?t?be tessz?k egy ?jszak?ra.
M?snap reggel kivessz?k a t?szt?t a h?t?b?l ?s hidegen 35*50-es m?ret?re ny?jtjuk. A t?ltel?k hozz?val?it ?sszekeverj?k ?s megkenj?k vele a t?szt?t.
A t?szt?t fel?lr?l a harmad?ig r?hajtjuk, majd az als? r?szt is felhajtjuk. A t?szt?b?l 1,5 cm sz?les cs?kokat v?gunk. Megfogunk egy t?sztarudat, a k?t v?g?n?l ellent?tes ir?nyban elkezdj?k tekerni, majd a megtekert t?szt?t csig?v? form?zzuk, ?gy hogy a v?g?t al?hajtjuk. S?t?pap?ros tepsire tessz?k ?s 60-80 percet kelesztj?k. K?zben a s?t?t el?meleg?tj?k 180 C-ra ?s a megkelt csig?kat 15 perc alatt k?szre s?tj?k.