Tejszínhabos gyümölcstorta
sponsored links
A lányom szülinapjára készült ez a finom torta. Két gyömölcsöt használtam fel : a meggyet és a málnát. Jó választás volt, mert nagyon ízletes és aromás torta lett.
Hozzávalók(18 cm-es tortaformához):
1 kakaós piskótalap: 6 tojás, 6 evk. cukor, 4 evk. liszt, 2 evk. kakaó, fél tasak sütõpor, 4 evk. olaj.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük , rendre hozzákavarjuk a sárgákat, kanalanként a sütõporos lisztet, majd a végén szép óvatosan, cseppenként hozzákavarjuk az olajat is. Sütõpapírral ellátott tortaformába tesszük, elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük.
A krémhez szükséges: 1 tasak hidegenkötõ vaníliaízû pudingpor, 5 evk. cukor(ízlés szerint), 250 ml hideg tej, 400 ml tejszín , 15 g zselatinpor, 200 g kimagozott meggy.
Még: 100 ml málna szirup, friss málna és fényes cukorkák a díszítéshez.
A málnaszirupot kevés vízzel felhígítjuk, a piskótalapot vízszintesen kettészeljük és mindkét lapot sziruppal belocsoljuk.
A pudigport a tejjel meg a cukorral jól kikavarjuk. A zselatint 4 evk. vízbe beáztatjuk. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint, majd a habot kettéosztjuk.
Felét a pudingkrémhez adjuk amihez még a meggyet is beletesszük.
Ezzel a krémmel töltjük be a tortát.
A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát, csak másnap díszítjük.
Drága kicsi lányunk Isten éltessen sokáig!!!!