Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal
sponsored links
Sütõtök levesnek indult, de mivel a tökbõl idõközben sült tök lett, ezért más zöldségre volt szükségem egy jó kis krémleveshez. Ezt a levest tulajdonképpen el tudom képzelni karácsonykor is, mert egyszerûsége mégis különlegessége emelheti a vacsora fényét is. A lazacról nem is beszélve.
Hozzávalók: 1 nagyobb fej zellergumó, 1 fej hagyma, 2-3 burgonya, vaj, szerecsendió, só, fehér bors, 2 dl tejszín, 3 dl zöldség alaplé, füstölt lazac, petrezselyem vagy snidling, citromlé
A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket. Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig fõzöm, míg azok megpuhulnak. Ha ...