Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsával
sponsored links
Tejszínes sárgaborsó-krémleves tejföllel, pirított magos pogácsával
A kamrában kerestem valamit, amikor kezembe akadt egy zacskó sárgaborsó. Sorállományú katonai szolgálati idõm alatt gyakran ez volt ebédre, ezért soha nem lett kedvencem. Mivel már sok éve nem ettem, gondoltam most teszek vele egy kísérletet, s fõzök egy krémlevest.
Hozzávalók:
- 20 dkg feles sárgaborsó
- 1 db burgonya
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- õrölt fehér bors
- 1 db marhahús-
leveskocka - 1 db babérlevél
- 1 dl habtejszín
- 5 dl víz
- 4 ek tejföl
- 1 db magos pogácsa
- szezámmag
- chili pehely
Elkészítés:
Elõzõ este a sárgaborsót beáztatom.
Másnap a hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felkockázom, a sárgaborsóval együtt annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem fõni. Sózom, borsozom. Belemorzsolom a leveskockát, beleteszem a babérlevelet.
Kb. 45 perc elteltével egy botmixerrel összeturmixolom. Belekeverem a tejszínt, felforralom.
A pogácsát felszeletelem, megpirítom.
Tálaláskor szedek a tányérba levest, a közepére kanalazok tejfölt, tördelek bele pogácsát, szórok rá szezámmagot, s locsolok rá olívaolajat.