Tejszínes paradicsomleves friss spentóttal

2010-05-05

sponsored links

Könnyû kora nyári leves az alábbi recept, saját fejlesztés, már annyiban, hogy tulajdonképpen a hûtõben kallódó alapanyagok ad hoc házasításából született. Nevezetesen valami oknál fogva pont egy maréknyi friss spenót maradt elõzõ napról, ami önmagában már nem tudott fõételként nevezni, de igazán megért némi gondolkodást a felhasználását illetõen. Adott volt még egy fél doboz fõzõtejszín és némi paradicsom is. Ezt sikerült összehoznom belõle. F.-nek nagyon ízlett, és nekem is, aprónép viszont úgy ítélte meg, hogy nemcsak zöld színût nem kíván enni, de ezúttal pirosat sem. (Részére haladéktalanul legyártottam egy B menüt, a kifogásolt színû ételek mellõzésével, amit némi tétovázás után el is fogyasztott.)
________________________________________
HOZZÁVALÓK:
3-4 fej paradicsom (héjától megfosztva, apróra vágva),
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1/2 dl. fõzõtejszín,
6-8 levél spenót,
só,
fekete bors,
csipetnyi oregánó,
oliva olaj.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kis oliva olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, fûszerezzük, és magára hagyjuk 15-20 percre. Amikor a paradicsom megfõtt botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hogy soma állaga legyen, majd hozzáadjuk a fõzõtejszínt, pár percig még a tûzön hagyjuk és kész. Tálalás elõtt a spenótleveleket egyenként feltekerjük, majd a tekercseket apró csíkokra vágjuk, és megszórjuk vele a forró leves tetejét.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2010/05/t...

sponsored links

Keres?s