Tejszínes-meggyes kocka
sponsored links
Ezt a finom sütit anyósom szokta sütni, most szereztem meg a receptet, amit most megosztanék Veletek is.
Aki elkészíti nem fog benne csalódni, akár torta helyett is nagyon finom lágy krémmel és kellemes piskótás tésztájával.
Hozzávalók piskótához:
6 tojás, 6 ek. porcukor, 2 ek. finomliszt, 2 ek. rétesliszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. keserû kakaópor, 2 ek. étolaj, 2 mk. szódabikarbóna, csipet só.
Krémhez: 1 cs. fõzös vanília ízû pudingpor, 4 dl tej, 3 ek. cukor, 5 dl Hulala tejszínhab, 1 habfixáló, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. porcukor
Tölteléknek: meggy befõtt a levet le kell szûrni és kimagozott legyen
Lehet bármilyen más gyümölcs befõttel is készíteni
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon ahogy a piskótát készítjük úgy állítom össze és sütöm meg. A szögletes tepsit kivajazom, kilisztezem vagy kivajazom és sütõpapírral bébelem. Elõmelegítem a sütõt 180 fokra.
Szét választom a tojást a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a cukorral, hozzáadom az olajat, a liszteket, csipet sót, szódabikarbónát és a kakaóport, jól elkeverem és hozzákeverem óvatosan a felvert fehérjének habját. Tepsibe öntöm és készre sütöm. Utána kicsit hagyom hûlni és lehúzom a sütõpapírt róla és teljesen kihûtöm. Ezt az adag tésztát 3 lapra vágom.
Közben elkészítem a pudingporból 3 ek. cukorból és a tejbõl a szokásos módon a pudingot. Ha megfõztem, hagyom kihûlni. A tejszínhabot felverem a habfixálóval és a kihûlt pudinghoz adom a van.cukrot, porcukrot belekeverem a felvert habot.
Az alsó lapot egy tálcára vagy magas falú edénybe helyezem és bekenem egy réteg krémmel, közbe meggy szemeket rakok a sorokra. Jöhet a következõ lap, majd megint krém és megint meggy. A tetejét és a széleit körbe vonom a krémmel, díszíthetjük a tetejét meggyel és tortadarával. Hûtõbe teszem és 1-2 órát hagyom állni.
Késõbb szépen szeletelhetõ.
Ez az adag dupla adag tehát egy nagy család jól lakik belõle, ezért aki 2-3 személyre készítene elég a fél adag is. Akkor a tésztát két részre kell osztani és úgy rétegezni.
Aki elkészíti nem fog benne csalódni, akár torta helyett is nagyon finom lágy krémmel és kellemes piskótás tésztájával.
Hozzávalók piskótához:
6 tojás, 6 ek. porcukor, 2 ek. finomliszt, 2 ek. rétesliszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. keserû kakaópor, 2 ek. étolaj, 2 mk. szódabikarbóna, csipet só.
Krémhez: 1 cs. fõzös vanília ízû pudingpor, 4 dl tej, 3 ek. cukor, 5 dl Hulala tejszínhab, 1 habfixáló, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. porcukor
Tölteléknek: meggy befõtt a levet le kell szûrni és kimagozott legyen
Lehet bármilyen más gyümölcs befõttel is készíteni
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon ahogy a piskótát készítjük úgy állítom össze és sütöm meg. A szögletes tepsit kivajazom, kilisztezem vagy kivajazom és sütõpapírral bébelem. Elõmelegítem a sütõt 180 fokra.
Szét választom a tojást a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a cukorral, hozzáadom az olajat, a liszteket, csipet sót, szódabikarbónát és a kakaóport, jól elkeverem és hozzákeverem óvatosan a felvert fehérjének habját. Tepsibe öntöm és készre sütöm. Utána kicsit hagyom hûlni és lehúzom a sütõpapírt róla és teljesen kihûtöm. Ezt az adag tésztát 3 lapra vágom.
Közben elkészítem a pudingporból 3 ek. cukorból és a tejbõl a szokásos módon a pudingot. Ha megfõztem, hagyom kihûlni. A tejszínhabot felverem a habfixálóval és a kihûlt pudinghoz adom a van.cukrot, porcukrot belekeverem a felvert habot.
Az alsó lapot egy tálcára vagy magas falú edénybe helyezem és bekenem egy réteg krémmel, közbe meggy szemeket rakok a sorokra. Jöhet a következõ lap, majd megint krém és megint meggy. A tetejét és a széleit körbe vonom a krémmel, díszíthetjük a tetejét meggyel és tortadarával. Hûtõbe teszem és 1-2 órát hagyom állni.
Késõbb szépen szeletelhetõ.
Ez az adag dupla adag tehát egy nagy család jól lakik belõle, ezért aki 2-3 személyre készítene elég a fél adag is. Akkor a tésztát két részre kell osztani és úgy rétegezni.