Tejszínes lencseleves (újból)
sponsored links
Levesevésre vagyok fogva... :)
Elkészítése
A felaprózott hagymát és fokhagymát kevés kókuszzsíron megdinsztelem. Majd ráteszem az elõzõleg beáztatott lencsét, és felöntöm annyi vízzel amennyi jól ellepi.
Ha felforrt, sóval, borssal és delikáttal, valamint késhegynyi Erõs Pistával ízesítem.
Amikor a lencse félig megpuhult, beleteszem a felkockázott/felkarikázott répát. Teljesen puhára fõzöm.
Elõre elkészített házi rántással berántom (a fõzõlével elkeverem a rántást, teszek hozzá pici hideg vizet még és a levesre öntöm), öntök rá tejszínt és készre forralom.
Hozzávalók:
2 dkg kókuszzsír (margarin, olaj is lehet)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg lencse
1 nagyobb répa
só, bors, delikát (ízlés szerint)
késhegnyi Erõs Pista
1-2 ek. rántás
fél-1 dl tejszín
Bocsiii... Gõzölgõ kép. :)