Tejszínes kaporleves

2010-05-10

sponsored links

Annak idején nagyanyámnál nem volt divat tejszínt keverni a kaporlevesbe, de én ezzel is gazdagítottam egy kicsit, és nem vált hátrányára. Egyszerû, gyors étel, hétköznapokra. Akinek a tojáslevessel kapcsolatban elõítéletei vannak, az a tojást ki is hagyhatja belõle, de akkor érdemes egy kicsivel több tejszínt használni. 

 
? 1 marék apróra vágott friss kapor
? 1 evõkanál liszt
? 1 evõkanál zsír (lehet sertés, liba, vagy kacsa is)
? 1 evõkanál ecet (én rizsecetet használtam)
? 1 deciliter fõzõtejszín
? 1 egész tojás
? só, bors
 
A lisztbõl és a zsírból rántást készítünk, amikor pirulni kezd, belekeverjük a kaprot, és néhány másodperc múlva felöntjük egy liter vízzel. Tíz percig fõzzük, közben hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Mérsékelve a lángot, erõs kevergetés mellett adjuk hozzá a jól felvert tojást. Az alacsony hõmérséklet, és a keverés azért kell, hogy a tojás apró darabokra essen ? én így szeretem ? de aki úgy kedveli, hogy kicsit összecsomósodik, az csak lazán forgassa a tojást a lobogó levesbe. A végén öntsük bele a tejszínt, és forraljunk rajta még egyet. Tálaljuk pirított zsemlekockával, friss kaporral.
 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2010/05/10/tejszin...

sponsored links

Keres?s