Tejszínes borsóleves túrógaluskával
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg friss, kifejtett borsó, 5 dkg vaj, 3 dl fõzõtejszín, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyemzöldje, himalája só
galuskához: 25 dkg túró, 2 tojássárga, 1 dl búzadara, 1 kis csokor petrezselyemzöldje felaprítva
Elkésztése: elõször a galuska hozzávalóit keverjük össze, mert ezt egy órán keresztül pihentetni kell. Közben megfõzzük a levest. A vajon elkezdjük párolni a feldarabolt zöldségeket a borsóval együtt. Ha a zöldségek már félig megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, felengedjük legalább fél liter vízzel. Tovább fõzzük, közben sózzuk. amikor a zöldségek megfõttek beleöntjük a fõzõtejszínt ...