TEJSZÍNES KUCSMAGOMBA CITROMFÛVEL

2010-04-26

sponsored links

A tavaszi medvehagyma õrület lefutóban van, de itt az új sláger a kucsmagomba. A gyengébb minõségû cseh kucsmagombák után elõbújtak a ízletes-, és a hegyes kucsmagombák is. Piacokon idõnként ugyan felbukkan a gombaárusoknál, de a szerencsésebbek maguk szüretelik.

Felhasználási módja - csakúgy, mint a többi gombának - sokféle lehet, da szerintem a fantasztikusan intenzív aromájának köszönhetõen a legegyszerûbb a vajon pirítás. Persze megint nem bírtam magammal, és belecsempésztem kevés fokhagymát, tejszínt és citromfüvet is. Nem vált hátrányára!

kucsmagomba 01 Hozzávalók:

  • 20 dkg kucsmagomba
  • 2-3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 6-7 levél citromfû

  1. A gombákat bõ folyóvíz alatt egy puha kefével megtisztogatom. Óvatosan dolgozzunk vele, mert könnyen törik. Rendesen nézzük át, mert a redõk között föld, homok, vagy akár bogár is megbújhat
  2. Alaposan lecsöpögtetem, a nagyobbakat négybe, a kisebbeket félbe vágom és a vajon megfuttatott aprított fokhagymához dobom.
  3. Sózom, borsozom és pár perc pirítás után - mikor elpárolgott a leve - hozzákeverem a tejszínt. Beleteszem a csíkokra vágott citromfüvet, majd 2-3 perc forralással besûrítem.

Én most ettem elõször kucsmagombát, de már most érzem, hogy egy új szerelem van kibontakozóban!

Következõ kísérlet a leves, és a töltött kucsmagomba lesz.


Folytats a blogon ... ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s