Tejsz?nhabos epres s?tem?ny
sponsored links
Hozz?val?k:
- A pisk?t?hoz:
4 toj?s
16 dkg finom krist?lycukor
80 ml v?z
80 ml olaj
20 dkg r?tesliszt
f?l csomag s?t?por
- A kr?mhez:
8 dl tej
9 dkg van?li?s pudingpor
2 csomag van?li?scukor
4 ev?kan?l krist?lycukor
5 dkg vaj
30 dkg tejf?l
?zl?s szerint porcukor
- A tejsz?nhabhoz:
5 dl tejsz?n (33%-os)
1 csomag habfix?l?
?zl?s szerint porcukor
+ 50 dkg eper
reszelt csoki a tetej?re
A kr?mhez 6 dl tejet melegedni tettem. A marad?k 2 dl tejben elkevertem a pudingport ?s a cukrot, van?li?scukrot. Amikor a tejm?r meleg,bele?nt?ttema pudingporos tejet is ?s s?r? pudingot f?ztem. Levettem a t?zr?l?s mindj?rt elkevertem a forr? pudingban 5 dkg vajat. Folpack f?li?t sim?tottam a tetej?re ?s hagytam teljesen kih?lni.
K?zben a tepsit (35 x 27 cm) kib?leltem s?t?pap?rral.
A s?t?t bekapcsoltam 180 fokra.
A t?szt?hoz a toj?sok s?rg?j?t a cukorral habosra kevertem, majd hozz?kevertem az olajat ?sa vizet is. A lisztet ?sszekevertem a s?t?porrral ?s a toj?ss?rg?s massz?hoz kevertem. V?g?l a feh?rj?kb?l felvert habot is ?vatosan beleforgattam. Az el?k?sz?tett s?t?pap?ros tepsibe sim?tottam ?s kb. 20 perc alatt megs?t?ttem. Hagytam kih?lni.
A kih?lt pudinghoz hozz?kevertema tejf?lt, ?zl?s szerint m?g porcukrot kevertem hozz?.
A pisk?tat?szta tetej?re kiraktam az eperrel (a kisebbeket f?lbe v?gtam, a nagyobbakat 3 r?szre). Az eperre r?kentem ?vatosan a kr?met. Betettem a h?t?be dermedni.
A tejsz?nb?l a habfix?l? hozz?ad?s?val habot vertem, ?zl?s szerint porcukorral ?zes?tettem. A tetej?re csokit reszeltem. Egy ?jszak?ra h?t?be tettem,hogy j?l ?ssze?rjenek az ?zek. M?snap szeleteltem.