Tejsz?nes karfiolleves csirk?vel, z?lds?gekkel

2020-03-25

sponsored links


Hozz?val?k:
  • 300 g z?ld sz?n? karfiol 
  • 300 g pagodakarfiol
  • 200 g s?rgar?pa
  • 200 g z?ldbors?
  • 300 g csirkemell vagy csirkecomb (pulyka is j?)
  • 2 ek olaj
  • 2 db bab?rlev?l
  • t?rkony
  • s? 
  • bors
  • 2 dl f?z?tejsz?n
Elk?sz?t?s:
  1. A z?lds?geket megtiszt?tjuk, feldaraboljuk.
  2. A h?st kis kock?kra v?gjuk (1*1 cm) ?s egy l?bosban az olajon megpir?tjuk, k?zben s?zzuk.
  3. Hozz?adjuk a karfiolt ?s a s?rgar?p?t, majd fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy j?l ellepje.
  4. F?szerezz?k s?val, borssal, bab?rlev?llel ?s t?rkonnyal. F?zz?k kb 20-25 percig, majd adjuk hozz? a z?ldbors?t is ?s f?zz?k tov?bbi 5-10 percig.
  5. Egy t?lba ?nts?k bele a tejsz?nt ?s n?h?ny mer?kan?lnyi forr? levessel alaposan keverj?k el, ezt ?nts?k vissza a l?bosba, picit m?g meleg?ts?k ?ssze, de m?r ne forraljuk.

Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- Az a legjobb, ha t?bbf?le karfiolb?l k?sz?l, vagy fele karfiol, fele brokkoli, de b?rmelyik t?k?letes.
- A recept a N?k lapja konyha 2020. febru?ri sz?m?ban jelent meg.

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2020/03/tejs...

sponsored links

Keres?s