Tejsz?nes karfiolleves csirk?vel, z?lds?gekkel
sponsored links
- 300 g z?ld sz?n? karfiol
- 300 g pagodakarfiol
- 200 g s?rgar?pa
- 200 g z?ldbors?
- 300 g csirkemell vagy csirkecomb (pulyka is j?)
- 2 ek olaj
- 2 db bab?rlev?l
- t?rkony
- s?
- bors
- 2 dl f?z?tejsz?n
Elk?sz?t?s:
- A z?lds?geket megtiszt?tjuk, feldaraboljuk.
- A h?st kis kock?kra v?gjuk (1*1 cm) ?s egy l?bosban az olajon megpir?tjuk, k?zben s?zzuk.
- Hozz?adjuk a karfiolt ?s a s?rgar?p?t, majd fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy j?l ellepje.
- F?szerezz?k s?val, borssal, bab?rlev?llel ?s t?rkonnyal. F?zz?k kb 20-25 percig, majd adjuk hozz? a z?ldbors?t is ?s f?zz?k tov?bbi 5-10 percig.
- Egy t?lba ?nts?k bele a tejsz?nt ?s n?h?ny mer?kan?lnyi forr? levessel alaposan keverj?k el, ezt ?nts?k vissza a l?bosba, picit m?g meleg?ts?k ?ssze, de m?r ne forraljuk.
Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- Az a legjobb, ha t?bbf?le karfiolb?l k?sz?l, vagy fele karfiol, fele brokkoli, de b?rmelyik t?k?letes.
- Az a legjobb, ha t?bbf?le karfiolb?l k?sz?l, vagy fele karfiol, fele brokkoli, de b?rmelyik t?k?letes.
- A recept a N?k lapja konyha 2020. febru?ri sz?m?ban jelent meg.