Tejsz?nes carbonara spagetti
sponsored links
A carbonara spagetti magyaros?tott v?ltozata, avagy hogyan hasznos?tsuk a megmaradt h?sv?ti sonk?t. :) Az eredeti, olasz carbonara receptj?ben hi?ba is keresn?nk, t?bbek k?z?tt ez a hozz?val? sem tal?lhat? meg. Ahogy a tejsz?n ?s a fokhagyma sem. Ellenben ott a toj?s ?s a szalonna adja az ?tel szaftoss?g?t, egyedi ?z?t.
El?g sok s?lt sonka maradt meg anyu?kn?l a h?sv?ti eb?dr?l, hozz?nk is ker?lt bel?le. H?sv?t h?tf? ut?n viszont m?r t?szt?t k?v?ntam, ?gy ez a magyar carbonara k?sz?lt n?lunk a marad?k sonka egy r?sz?b?l.
El?g sok s?lt sonka maradt meg anyu?kn?l a h?sv?ti eb?dr?l, hozz?nk is ker?lt bel?le. H?sv?t h?tf? ut?n viszont m?r t?szt?t k?v?ntam, ?gy ez a magyar carbonara k?sz?lt n?lunk a marad?k sonka egy r?sz?b?l.
Hozz?val?k (nagy adaghoz):
- 50 dkg spagettit?szta
- 10 dkg kock?zott bacon
- 20 dkg (marad?k) f?st?lt, s?lt sonka
- 5 dl f?z?tejsz?n
- 3 toj?ss?rg?ja
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt parmez?n + t?lal?shoz
- s?
- ?r?lt feh?rbors
- 2-3 ev?kan?l olaj
A spagettit b?, forr? s?s v?zben al dente (haraphat?) ?llag?ra f?zz?k, lesz?rj?k, egy ev?kan?lnyi olajjal elkeverj?k ?s f?lretessz?k.
A szalonn?t egy magas fal? ed?nyben a marad?k olajon megpir?tjuk, hozz?adjuk az apr? kock?ra v?gott sonk?t is.
A tejsz?nben elkeverj?k a toj?ss?rg?j?t, a z?zott fokhagym?t, 10 dkg reszelt parmez?nt, csipetnyi s?t ?s ?zl?s szerint feh?rborsot.
A kif?tt spagettit r?tessz?k a szalonn?ra-sonk?ra, ?sszekeverj?k. R??ntj?k a tejsz?nes sz?szt, ezzel is ?sszekeverj?k ?s ?sszeforraljuk 1-2 perc alatt. Tov?bb nem kell f?zni.
Tipp: egyszerre csak annyi sz?szt ?s t?szt?t forr?s?tsunk ?ssze amennyit elfogyasztunk. Ha ?llni hagyjuk, besz?vja a t?szta a sz?szt ?s ?gy j?val sz?razabb lesz.
T?lal?skor tov?bbi reszelt parmez?nnal sz?rhatjuk meg.
Igaz?n j? kis felhaszn?l?si m?dja a marad?k h?sv?ti sonk?nak, de ha nincs otthon sonk?nk, az sem baj. Egy nagy adag h?sos szalonn?val is nagyon finom!