Tejlepény

2014-01-08

sponsored links

Valószínûleg írtam már, hogy házi tejet veszek rendszeresen, mert az az igazi, és itt szerencsére hozzá tudok jutni. Nagy részére a macskák rabolnak rá. Már a kapuban várják Magdit, aki kiönt nekik mindig valamennyit a táljukba. Lelkesen lefetyelik és nyalják utána a bajuszukat.

DSC_0515.JPG

DSC_0528_1.JPG

 A maradékot felforralom, lehûtöm, és ha nem fogy el az aktuális mennyiség, sebaj, lehet belõle túrót készíteni, esetleg aludttejet.

Most a régen vágyott tejlepényt sütöttem meg egy liter finom, krémesen gazdag, tejszínízû tejbõl.

Hozzávalók:

1 liter tej

20 dkg liszt

10 dkg cukor

1 ek. házi vaníliás cukor

csipet só 

3 egész tojás.

Olyan egyszerû az elkészítés, mint a hozzávalók! Simára keverem a tojást,bele a tejbe, majd a liszt kerül sorra. Végül cukorral és sóval ízesítem. Palacsintatésztához hasonlítanám az állagát. Elõmelegített 250 °C-os sütõben jénai tálban sütöttem. A tetejének szépen meg kell pirulnia úgy fél óra alatt. Picit felhólyagosodik, de ettõl ne ijedjetek meg. Ha kiveszitek a sütõbõl, megint helyreáll az eredeti formája.

DSC_0702.JPG

Bármilyen gyümölcsszósz illik hozzá. Én most málnát készítettem, egyszerû összeforralással (20 dkg fagyasztott málna, 5 dkg cukor, 1 ek. méz)

Langyosan szeleteljük és jöhet az élvezet!!!

DSC_0708.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/01/08/tejlepeny

sponsored links

Keres?s