Tejlepény
sponsored links
Valószínûleg írtam már, hogy házi tejet veszek rendszeresen, mert az az igazi, és itt szerencsére hozzá tudok jutni. Nagy részére a macskák rabolnak rá. Már a kapuban várják Magdit, aki kiönt nekik mindig valamennyit a táljukba. Lelkesen lefetyelik és nyalják utána a bajuszukat.
A maradékot felforralom, lehûtöm, és ha nem fogy el az aktuális mennyiség, sebaj, lehet belõle túrót készíteni, esetleg aludttejet.
Most a régen vágyott tejlepényt sütöttem meg egy liter finom, krémesen gazdag, tejszínízû tejbõl.
Hozzávalók:
1 liter tej
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 ek. házi vaníliás cukor
csipet só
3 egész tojás.
Olyan egyszerû az elkészítés, mint a hozzávalók! Simára keverem a tojást,bele a tejbe, majd a liszt kerül sorra. Végül cukorral és sóval ízesítem. Palacsintatésztához hasonlítanám az állagát. Elõmelegített 250 °C-os sütõben jénai tálban sütöttem. A tetejének szépen meg kell pirulnia úgy fél óra alatt. Picit felhólyagosodik, de ettõl ne ijedjetek meg. Ha kiveszitek a sütõbõl, megint helyreáll az eredeti formája.
Bármilyen gyümölcsszósz illik hozzá. Én most málnát készítettem, egyszerû összeforralással (20 dkg fagyasztott málna, 5 dkg cukor, 1 ek. méz)
Langyosan szeleteljük és jöhet az élvezet!!!