Tejfölös káposztaleves.
sponsored links
Ünnepek után újra visszatérek a szorgos hétköznapokhoz, és még a decemberi hónap posztjai csakis a süteményekrõl, tortákról, és az ünnepi fogásokról szóltak, addig azért készült más finomság is a konyhámban. Szép sorban hozom ezeket a recepteket is, és természetesen több új recept is lapul még a tarsolyomban, melyek elkészítésre várakoznak. Ma pl. egy nagyon egyszerû, ám annál finomabb tejfölös káposztalevest szeretnék ajánlani. A káposzta és a zöldségek mellett azért kerül bele hús is, így aztán igencsak laktató volt. Ízlés szerint pedig kínálhatunk hozzá egy szelet frissen kisült kenyeret is.
Hozzávalók:
20 dkg fejes káposzta
25 dkg sertéscomb
10 dkg bacon
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
õrölt bors
köménymag
1 ek ketchup
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek olaj
2 l víz
2 l víz
A húst, a bacont, és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, õrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és fõzzük félpuhára.
Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd fõzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévõ leveshez. Ezután szép lassan fõzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.
Tálalás elõtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.