Tejfölös harcsapaprikás (liszt nélkül)
sponsored links
A családnak tejfölös harcsapaprikást fõztem, egy szép harcsából, amit Legnagyobbikom vasárnap fogott. Most nem lisztes habarással sûrítettem, más praktikához folyamodtam, hogy este én is tudjak enni belõle, ha kedvem lesz. A tisztított, nyúzott harcsát kifiléztem, a szálka nélküli húst (kb. 80 dkg) darabokra vágtam és 2 evõkanál csípõs piros arannyal bepácoltam.
A gerinccsontokból egy nagy hagyma felaprózott felével, 1/2 liter forró vízzel, 1 csapott fehér kanál sóval, 1 hegyes erõs paprikával, 1 hámozott paradicsommal alaplevet fõztem. Amikor a hús már kezdett leválni a csontokról, kiszedtem hûlni, amikor fogható volt, kézzel kicsontoztam, a leszedett harcsahúst visszaraktam a lébe és botmixerrel összeturmixoltam. Így egy jó sûrû levet kaptam.
A hagyma másik felét is felapróztam, kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a bepácolt haldarabokat, 2 fehér kanál ...