Tejfölös aprópecsenye

2010-06-01

sponsored links


Kissé szûkszavúan, de a lényeg benne.

Hozzávalók:

szûzpecsenye
mustár
olaj
szalonna
hagyma
gomba
tejföl
pirospaprika, só, bors
fokhagyma
csuszatészta

Elõzõ nap bepácolom a kis darabokra vágott szûzpecsenyét (só, bors, mustárral leken, olajjal leönt). Egy napot szöttyög benne. Hûtõbõl ki sütés elõtt kb. egy fél órával.

Gombát vágtam, hagymát pucoltam, szalonnát vágtam kis darabokra. Szalonnát kedvenc öntöttvas edényben zsírjára olvasztom, hagymát rádobom, párolom, rá hús, nagy lángon megpirít, majd bele gomba, utánsózás/borsozás, apróra vágott rozmaring.
Ha kicsit elfõtte a gomba levét, tûzhelyrõl le, kb. 2 TK pirospaprika bele, 4 dl tejföl beleönt, átforral.

Csuszatészta kifõz, közben vajat melegít, apróra vágott fokhagyma bele (2 gerezd), leszûrt csuszatésztát átpirít rajta.

Nagyon jó recept, köszönet zsuzsinak és Váncsának.

Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/06/tejfol...

sponsored links

Keres?s