Tejes kávé kicsit másként - laktóz- és cukormentes
sponsored links
Ez a bejegyzés csak azért született meg, mert mostanában rengeteg tojásfehéjés recpetem van, így szeretnék ötletet adni tojássárgája felhasználásához is.
Még a nem paleósok is bátran próbálják ki, mert szerintem nagyon-nagyon finom így a kávé :)
Hozzávalók:
4 dl forró víz, 2 ek. olvasztott kókuszzsír, 2 tojássárgája, 2 tk. eritrit
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverjük az eritrittel, majd elõkészítjük a botmixerünket, és felváltva, óvatosan folyamatosan mûködtetve a botmixert hozzáadjuk a forró vizet és a kókuszzsírt.
Én ha ekkora adagot készítek akkor kisebb adagokban a fagyasztóba rakom õket, vagy pedig külön dobozkákba a hûtõbe. Ha pedig marad fehérjém amit nem használok el, szintén egy dobozban gyûjtöm õket, és ha elegendõ mennyiség (8-10 db) összegyûlik, akkor tojásfehérje túrót készítek belõle.
A totu receptet itt találjátok:
Tipp:
Az elkészült "tejet" nem csak kávéba tudjátok felhasználni, hanem tökéletes a belõle készült kakaó, és a banános turmix is.
Persze mindezt csak friss tojásból ajánlom elkészíteni hiszen nyersen kerül a szervezetünkbe a tojás, így csak óvatosan!
Forrás:http://keto.hu/