Tejbezabi (mikróban készült gyors változat)

2010-07-21

sponsored links


A fogyókúrázók közül biztosan sokan ismerik a tejbegríz reform változatát, a tejbezabit...
Alapvetõen ugyan úgy el lehet készíteni mint a tejbegrízt, de nem tudom ki hogy van vele, a zabkorpa "tapadóssága" engem mindig kihívás elé állított a mosogatáskor. Amúgy sem vagyok egy nagy mosogató királynõ, de a jó kis ragacsos tejbezabis lábos nálam kiverte a biztosítékot párszor. Tundi illik a mi kedves zab barátunk elég gyorsan szívja a nedvességet és rögtön az edény szélére szárad. Gondoltam ennél lehetne egy kicsit kevesebb koszolással is megoldani, és bejött! Én már régen csak így készítem!

Hozzávalók 1 adaghoz:
3-4 evõkanál zabkorpa
Tej - kicsivel több mint amennyi ellepi
édesítõszer - porból nekem 2 evõkanál

A zabkorpát egy mélytányérba teszem, ráöntök annyi tejet, hogy bõven ellepje, hozzá keverem az édesítõszert.
(Lehet még tenni bele kis vanília aromát, egyéb ízesítéseket is)
A zabkorpát jól összekavarom a tejjel és beteszem a mikróba.
Kb 1 perc után kiveszem és átkavarom kicsit (ez fontos, mert különben a közepe kiszárad a széle pedig folyós marad), vissza teszem még kb 1 percre, ismét átkavarom és kész is.

A tetejére én most friss barackot tettem, de megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, télen jól esik egy kis meleg gyümölcs öntettel is.

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/te...

sponsored links

Keres?s