Tejberizses pohárdesszert
sponsored links
A sok disznólkodás után most jöjjön egy kis könnyedebb falat, bár ezt sem mondanám teljesen kalóriamentesnek:) Még az újév jegyében készült, gyors desszertként, abból ami otthon megtalálható ilyenkor, csupán a tejszínt vettem hozzá.
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg rizs, 5 dl tej, 1 vaníliarúd, 2 evõkanál cukor, 2, 5 dl habtejszín, fél befõttesüveg bodzás eperdzsem.
Elkészítése: A rizst megmossuk. A tejet felforraljuk, amikor forrni kezd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a megmosott rizst, lassú tûznél, lehetõleg keveset kavargatva puhára fõzzük. Miután a rizs megfõtt hagyjuk kihûlni. A tejszínt felverjük, néhány evõkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a kihûlt rizzsel, poharakba rétegezzük, alul a tejszínhabos rizst, felül az eperdzsemet, végül tejszínhabbal díszítjük.
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg rizs, 5 dl tej, 1 vaníliarúd, 2 evõkanál cukor, 2, 5 dl habtejszín, fél befõttesüveg bodzás eperdzsem.
Elkészítése: A rizst megmossuk. A tejet felforraljuk, amikor forrni kezd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a megmosott rizst, lassú tûznél, lehetõleg keveset kavargatva puhára fõzzük. Miután a rizs megfõtt hagyjuk kihûlni. A tejszínt felverjük, néhány evõkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a kihûlt rizzsel, poharakba rétegezzük, alul a tejszínhabos rizst, felül az eperdzsemet, végül tejszínhabbal díszítjük.