Tejberizs hidegen

2020-12-30

sponsored links

 Hozz?val?k: 5-6 adaghoz

30 dkg rizs (?n rizott?hoz val?t vettem)

1 liter tej

4 dl v?z

10 dkg krist?lycukor

1 cs van?li?s cukor

4 dkg vaj

a tetej?re :cukrozott kaka?por


Elk?sz?t?se:

A rizst be?ztatom kb. 1 ?r?ra. Le?nt?m a lev?t. Egy t?z?ll? ed?nybe felteszem a v?zzel f?ni a rizst. Amikor elf?l a leve, hozz?adom a tejet. Majd a vajat ?s a van?li?s cukrot. N?ha ?tkeverve hagyom felforralni, amikor felforrt m?g p?r percig f?z?m n?ha megkeverem, hogy ne ragadjon le az alj?ra. F?lreh?zom ?s lefedem fed?vel a tetej?t, g?z felett, vagy meleg s?t?be hagyom m?g p?r percig a saj?t g?z?ben puhulni. N?ha vill?val ?tkavarom, ha nagyon sz?raz a rizs ilyenkor lehet m?g kis tejet hozz?adni, nekem nem kellett. Ekkor beleteszem a v?g?n a cukrot ?s j?l elkeverem. T?lal?shoz ?vegt?lakba teszem ?s a tetej?re lehet cukrozott kaka?port sz?rni, de lehet enni ?ntetekkel, vagy gy?m?lccsel ki hogy szeretni.

A tejberizst lehet melegen, hidegen fogyasztani. Mi hidegen szeretj?k.

J? ?tv?gyat!


Adagolva nekem k?t mer?kan?lnyi adag f?rt egy kis ?vegt?ny?rk?ba



Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s