Tejberizs hidegen
sponsored links
Hozz?val?k: 5-6 adaghoz
30 dkg rizs (?n rizott?hoz val?t vettem)
1 liter tej
4 dl v?z
10 dkg krist?lycukor
1 cs van?li?s cukor
4 dkg vaj
a tetej?re :cukrozott kaka?por
Elk?sz?t?se:
A rizst be?ztatom kb. 1 ?r?ra. Le?nt?m a lev?t. Egy t?z?ll? ed?nybe felteszem a v?zzel f?ni a rizst. Amikor elf?l a leve, hozz?adom a tejet. Majd a vajat ?s a van?li?s cukrot. N?ha ?tkeverve hagyom felforralni, amikor felforrt m?g p?r percig f?z?m n?ha megkeverem, hogy ne ragadjon le az alj?ra. F?lreh?zom ?s lefedem fed?vel a tetej?t, g?z felett, vagy meleg s?t?be hagyom m?g p?r percig a saj?t g?z?ben puhulni. N?ha vill?val ?tkavarom, ha nagyon sz?raz a rizs ilyenkor lehet m?g kis tejet hozz?adni, nekem nem kellett. Ekkor beleteszem a v?g?n a cukrot ?s j?l elkeverem. T?lal?shoz ?vegt?lakba teszem ?s a tetej?re lehet cukrozott kaka?port sz?rni, de lehet enni ?ntetekkel, vagy gy?m?lccsel ki hogy szeretni.
A tejberizst lehet melegen, hidegen fogyasztani. Mi hidegen szeretj?k.
J? ?tv?gyat!