Tejberizs
sponsored links
...idĂ©nygyĂŒmölcsökkel
HozzĂĄvalĂłk...most:
-45 dkg rizshez
-1 l tej
-6 dl vĂz
-15-20 dkg cukor (vagy mĂ©z, Ă©desĂtĂ”szer, ki mit szeretne bele)
-10 dkg vaj (igazi :)
-1 vanĂliarĂșd Ă©s a kikapart belseje
-45 dkg rizshez
-1 l tej
-6 dl vĂz
-15-20 dkg cukor (vagy mĂ©z, Ă©desĂtĂ”szer, ki mit szeretne bele)
-10 dkg vaj (igazi :)
-1 vanĂliarĂșd Ă©s a kikapart belseje
-csipet sĂł
-2 dl tejszĂn (nem fĂ”zĂ”! :)
-2 tk vanĂlia puding
+gyĂŒmölcs hegyek, a tĂĄlalĂĄshoz
+gyĂŒmölcs hegyek, a tĂĄlalĂĄshoz
A rizst mindig vĂzben kezdjĂŒk el fĂ”zni,
majd amikor mĂĄr elkezd puhulni
(Ă©s felszĂvta a vizet), öntjĂŒk csak
rĂĄ a tejet, Ăgy elkerĂŒlvĂ©n azt, hogy leĂ©gjen
az egĂ©sz törtĂ©netĂŒnk, mielĂ”tt megpuhulna!
TehĂĄt, amikor mĂĄr nincs vĂz a rizs alatt,
råöntöm a tejet, a cukrokat, sót,
majd a vajat és most jön az okossåg:
felforralom az egészet, fedÔt teszek rå és
azonnal el is zårom alatta a hÔforråst!
(Keverni leginkĂĄbb (fa) villĂĄval!)
Ha nem rohanunk az elkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel, sacc 1 Ăłra
alatt meg is fog dagadni az egész rizs, pont
jĂł ĂĄllagĂșra.
A tejszĂnben kikevert pudingot a legvĂ©gĂ©n -amikor
mĂĄr a tejet is magĂĄba szĂvta a rizs- öntöm a tejberizsre,
egyet forralok az egészen és ki is adagolom
szĂ©p, ĂŒveg tĂĄlkĂĄkba, poharakba az egĂ©szet.
KihĂ»töm valamennyire, majd hĂ»tĂ”be kerĂŒl, fogyasztĂĄsig
Ez a mennyiség -levezetés gyanånt-
kb. 10-12 fÔnek elegendÔ.