Tejbe daragaluska
sponsored links
Roppant egyszerû kis desszert, a madártejhez hasonlóan készül. Ezúttal a daragaluskát édesen készítjük, és a gyerekek imádni fogják.
Tejbe daragaluska
Hozzávalók: 5 dl tej, 4 evõkanál cukor, két tasak vaníliás cukor, kevés fahéj, 2 tojás, 7-8 evõkanál búzadara, 1 teáskanál olaj, csipet só.
Elkészítése: A galuskához a tojásfehérjét egy mélytányérban csipet sóval felverjük, hozzáadunk 1 evõkanál cukrot, belevegyítjük a tojássárgáját és az olajat, majd vékony sugárban hozzáadjuk a grízt is, annyit, hogy összeálló, de nem kemény tömeget kapjunk. Jól kikeverjük. A tejet a maradék cukorral és a vaníliás cukorral felfõzzük, egy kanállal galuskákat szaggatunk bele, majd takaréklángon 10-15 percet fõzzük. Lezárva még hagyjuk még egy keveset, tálaláskor fahéjjal megszórjuk.