Teasütemény II. (Narancs galette)

2010-03-31

sponsored links


Anyaghányad:

  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg narancshéj
  • 16 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor

 

 

Gyártás menete:

  1. Elõkészítés:

    Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Elõkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta bekeverése:

    A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévõ masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezõvel rózyaszínre szinehzetjük.


  3. A narancs galette formázása:
    A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csõvel a sütõplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük.

  4. A galette töltése:
    Miután megsütöttük barackízt nyomunk a kozepébe és összeragasztjuk az aljakat a tetõkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.

  5. A csoki díszítés:
    Miután megtöltöttük, szorosan egymás mellé rakjuk õket, és körkörösen meglocsoljuk vékonyan bevonó csokoládéval.

  6. A végeredmény:

 

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... cukraszsutik.blog.hu/2010/03/31/teasu...

sponsored links

Keres?s