Teasütemény I. (Nero)

2010-03-31

sponsored links


Anyaghányad:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 7 db tojássárgája
  • 3 dkg kakaópor

(a kakaós tésztához, a lisztbõl 3 dkg-val kevesebb kell  és helyette a kakaó)

 Gyártás menete:

  1. Elõkészítés:

    Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Elõkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta begyúrása:

    A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és végül a lisztet és ha kakós tésztát csinálunk a kakaót is.


  3. A nero formázása:
    A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csõvel a megadott formára, a sütõplére nyomjuk. Fontos odafigyelni, hogy nagyjából ugyan akkorákat nyomjunk, mert nehéz lesz õket összeillaszteni majd a töltéskor.

  4. A nero töltése:
    Miután 180 fokon megsütöttük barackízzel megkenjük, és összeragasztjuk az aljakat a tetõkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz.

  5. A csoki díszítés:
    Miután megtöltöttük, szorosan egymás mellé rakjuk õket, és meglocsoljuk vékonyan bevonó csokoládéval.

  6. A végeredmény:


 

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... cukraszsutik.blog.hu/2010/03/31/teasu...

sponsored links

Keres?s