Tavaszi gombaragu parázsburgonyával

2010-05-07

sponsored links

Egy igazán üde, friss roppanós tavaszi zöldségétel, ami nemcsak kímélõ és egészséges, hanem nagyon finom is.

2 személyre


2 szál újhagyma zöldjével
2 ek olívaolaj
30 dkg nagy csiperke
20 dkg zsenge zöldspárga
2 újrépa
15 dkg friss spenót
1 tk szárított oregánó
1,5 dl tejföl
1 nagy csokor petrezselyemzöld

30-40 dkg parázsburgonya (aprószemû újkrumpli)
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj

Az újhagymát kb 2 cm-esre feldarabolom, és olívaolajon 1 percig pirítom. Hozzáadom a nagyra darabolt gombát, és erõs lángon kevergetve tovább pirítom. Beleteszem a szintén nagyobbra vágott zsenge répákat, majd a zöldspárgát is. Átkeverem, és vízzel vagy zöldséglével felengedem. (Ha a spárga nem túl zsenge, akkor a szárát érdemes 4-5 percig elõfõzni). Sózom és oregánóval megszórom. Fedõ alatt 10-15 percig párolom. A végén friss spenótot és tejfölt keverek bele (a tejfölt kis tálba teszem és lassan belekanalazom a zöldséglevet, és visszaöntöm a ragura. Így a tejföl szép sima lesz és nem fog kicsapódni). Bõségesen megszórom petrezselyemzölddel és 3-4 perc múlva kész is.
Közben elkészítem a burgonyát: A krumplikat félbe vagy háromba vágom, a lényeg, hogy szintén nagy legyen a mérete. Olívaolajon pár percig pirítom, vizet öntök rá, sózom, hozzádobom a fokhagymagerezdeket és fedõ alatt kb 10 perc alatt puhára párolom. A végén 3-4 perc alatt nagy lángon, fedõ nélkül pirosra pirítom.
Tálalás: frissen, forrón, petrzselyemmel bõven megszórva. Nyámi!!

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/05/tavas...

sponsored links

Keres?s