Tavasz nyár õsz tél a kertben és a konyhában 1
sponsored links
Manapság az év bármely szakában az asztalunkra kerülhetnek a legegzotikusabb zöldségek gyümölcsök. Egyébként nem csak az egzotikusak. Egy városlakó megszokta, hogy itt a mérsékelt éghajlaton is a zöldséges pultokon egész évben nyár van, hiszem rendszeresen ideszállítják a legtávolabbi földrészekrõl is a ?friss élõ vitamint?.
Valóban a vitaminok sohasem feleslegesek, viszont azzal a gazdagsággal, amit a szülõföld nyújt számunkra és az évszaknak megfelelõen, és ésszel kell gazdálkodni.
Az itt megtermõ zöldségek, sárgarépa, cékla, zeller, paradicsom, paprika, és akár a kevésbé közismertek, mint a karela vagy a koriander zöldje ezekkel éljünk úgy, hogy maximálisan hasznosuljanak számunkra.
Minden zöldségnek megvan a maga szezonja
Eljön a tavasz, amikor megjelenik a retek, újhagyma és a zöldlevelesek, mint sóska spenót, mangold, rukkola, salátafélék, kapor, petrezselyemzöldje, koriander zöldje, majd a csodálatos bazsalikom - mindezeknek ilyenkor amikor frissen teremnek a szabadföldben van fontos szerepük az étrendünkben.
Megjelenik az elsõ gyümölcs az eper, majd sorba a többi bogyós-gyümölcs, cseresznye, meggy. Mindegyik szezonja néhány hétig tart utána már nem teremnek, ekkor kell fogyasztani belõlük annyit ...