Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

2014-01-23

sponsored links

Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetõen. Én most még se friss zöldségbõl készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is.A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befõzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható.Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befõzéskor volt vele bõven munka.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsó 
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sûrített patadicsom
  • olaj
  • õrölt fekete boirs
  • csípõs pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor
Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Egy mély serpenyõben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.

A zsíradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fûszerezem, hozzáadom a paradicsom sûrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Idõnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig fõzöm

Majd hozzáadom a lecsót,  beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/01/tarh...

sponsored links

Keres?s