Taco
sponsored links
1 p?pozott te?skan?l s?
1/2 te?skan?l s?t?por
60 gr ol?vaolaj
1,5 dl langyos v?z
A hozz?val?kat legal?bb t?z percig intenz?ven dagasztjuk, hogy a glut?nsz?lak j?l megny?ljanak. A liszt mennyis?ge nehezen behat?rolhat?, mert f?gg a min?s?g?t?l, de a t?szta ?llag?nak rugalmasnak, f?nyesnek, kellemes "zs?ros" tapint?s?nak kell lennie, mint egy j? min?s?g? gyurma (bocs?nat a hasonlat?rt).
Az alaposan kidolgozott t?szt?t ol?vaolajjal megkenj?k ?s letakarjuk f?l ?r?ra, hogy elgondolkodjon r?la, szeretne-e taco lenni.
Ha kigondolkodta mag?t a t?szt?nk, akkor 10 egyforma darabra osztjuk (m?rleggel, hogy t?nyleg egyforma legyen, n?lam 50-52 grammos darabok j?ttek ki), majd egy taco form?z?ban kiny?jtjuk (ami nekem nincs, ?gy maradt a j? ?reg sodr?fa). Kb 15 cm-es k?r?ket ny?jtunk ?s k?zepesen melegre hev?tett sz?raz serpeny?ben mindk?t oldal?t pirosra s?tj?k. Ha felp?posodna, mert fog egy?bk?nt, akkor lyukasszuk ki a pufitasit, mert nincs sz?ks?g zsebekre a t?szt?n.
Ha mindk?t oldala megs?lt, akkor egy vastagabb henger alak? t?rgyra r?nyomjuk ?s f?l percig tartjuk, hogy az alakj?t felvegye (eg?szen pontosan shell taco a m?v?szneve ennek a form?nak).
Az elk?sz?lt t?szt?kat t?ltj?k ?s ehetj?k is.
A t?ltel?k lehet b?rmilyen, ?ltalunk szeretett ?s elk?sz?tett h?s, k?l?nf?le z?lds?gek, sajtok, sz?szok.
Az eny?mben pulled pork (lapock?b?l) m?zes must?ros sz?szban ?sztatva, j?gsal?ta, lilahagyma, kukorica, paradicsom, marin?lt retek, sajt volt ?s egy kis cs?p?s chili sz?sz. De a fant?zi?nk szabhat csak hat?rt a k?l?nf?le ?zeknek...
F?z?sre fel, j? taco s?t?st mindenkinek!