T?rkonyos z?ldbors?leves gomb?val
sponsored links
Hozz?val?k: 4 adag
300 g z?ldbors?
1 k?zepes v?r?shagyma fele
100 g gomba (4-5 darab)
kis szelet zeller
50 g s?rgar?pa (kis sz?l)
50 g gy?k?r (kis sz?l)
1 ek liszt
vaj
s?
szemesbors
csipet kakukkf? (csak ?vatosan)
marad?k h?sleves (vagy k?v?skan?l ?tel?zes?t? vagy f?l leveskocka)
esetleg levest?szta (elhagyhat?)
1 p?pos ev?kan?l tejf?l
1 k?v?skan?l t?rkony
citroml?
Elk?sz?t?s:
A r?p?t, gy?keret ?s zellert felkarik?zzuk, a gomb?t felszeletelj?k. A hagym?t apr?ra v?gjuk.
A vajat megolvasztjuk, Beletessz?k a r?p?t, zellert, gy?keret ?s a hagym?t. Megp?roljuk. Hozz?adjuk a gomb?t ?s a bors?t, ?s fed? alatt kis t?z?n p?roljuk egy?tt m?g 5 percig.
Hozz?adjuk a lisztet, j?l ?tpir?tjuk, ?s 2 dl v?zzel felengedve csom?mentesre keverj?k.
Mehet bele a szemesbors, a h?sleves (vagy amit helyette haszn?lunk), s? ?s annyi v?z, amit sz?ks?gesnek l?tunk.
10 perc f?z?s ut?n a levest?szt?t is beletessz?k. ?jabb 10 perc m?lva hozz?adjuk a tejf?lt ?s a t?rkonyt, ?sszeforraljuk, ?s k?sz.
T?lal?s el?tt kev?s citroml?vel ?zes?tj?k.
1 adag 165 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
6 g | 21 g | 6 g |
32 % | 53 % | 15 % |