T?rkonyos gombaleves
sponsored links
Hozz?val?k:
kb. 15 dkg csiperkegomba
3-4 db krumpli (k?zepes)
1 db salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb s?rgar?pa
f?l csirke?z? leveskocka
s?, frissen ?r?lt bors
morzsolt t?rkony
2 mokk?skan?l pirospaprika
olaj
1 - 1,5 ev?kan?l finomliszt
1,5 dl tejsz?n
ecet
A salottahagym?t apr? kock?kra, a gomb?t szeletekre, a s?rgar?p?t karik?kra v?gtam.
A fokhagym?t apr?ra vagdaltam.
A krumplit megh?moztam,kisebb kock?kra v?gtam.
A salottahagym?t olajon ?vegesre p?roltam, azut?n hozz?adtam a s?rgar?p?t, gomb?t, fokhagym?t, krumplit, 1-2 percet pir?tottam, majd megsz?rtam ?r?lt pirospaprik?val, morzsolt t?rkonnyal, elkevertem, fel?nt?ttem 1,2 l hideg v?zzel, beletettem a f?l leveskock?t, s?ztam, borsoztam. Amikor felforrt, belecsipkedtem a csipetk?t. Hagytam f?ni am?g a krumpli ?s a csipetke is megf?tt. Ekkor a tejsz?nben elkevert liszttel bes?r?s?tettem, kevergetve hagytam lassan felforrni. Ut?na?zes?tettem m?g, ha kellett, . T?lal?s el?tt pici ecettel ?zes?tettem m?g.
Csipetket?szta:
1 kicsi toj?s (?n egy nagyobbnak a fel?t haszn?ltam hozz?)
sz?ks?g szerint liszt
s?
- ezeket ?sszegy?rni.