T?r?val t?lt?tt zsemle
sponsored links
Gyerekkoromban k?sz?tett anyuk?m t?lt?tt zseml?t, nagyon ?zlett. ?n m?g eddig nem vettem magam r?, hogy elk?sz?tsem. Most k?sz?tettem el?sz?r, de nem utolj?ra :)
Hozz?val?k: 6 db zsemle, 50 dkg t?r?, 2 cs van?li?s cukor, 2 toj?s, 2 dl tejf?l, 4 ek cukor, 12 dkg mazsola (zseml?nk?nt 1 ek), 3 dl tej, 5 dkg vaj
Elk?sz?t?s:
El?meleg?tem a s?t?t 180 fokra.
A tejet 1 zacsk? van?li?s cukorral felforralom, zseml?k tetej?t lev?gom, belsej?t kiv?jom. Zseml?ket meglocsolom a tejjel. Vigy?zzunk ne ?ztassuk el!
A t?r?t ?tt?r?m zseml?k belsej?vel, m?sik van?li?s cukorral, toj?sokkal, cukorral ?s mazsol?val, 1-2 ek tejf?llel l?gy?tom, ?sszekeverem.
Kivajazott tepsibe teszem a zseml?ket, bele a t?r?s t?ltel?k, r? a zsemle kupakja, majd meglocsolom tejf?llel. Margarint r?morzsolom a tetej?re.
Forr? s?t?be 10 perc alatt s?t?m betakarva, ut?na takar?s n?lk?l m?g 15-20 percig s?t?m, am?g sz?pen megpirulnak. T?lal?skor van?li?s cukorral megsz?rom.
K?sz?tettem hozz? pudingb?l van?li?s ?ntetet, ezzel egy?tt t?laltam.