T?r?s, lekv?ros b?les

2018-11-16

sponsored links

Mindenszentek napj?n Anyuk?mn?l eb?delt?nk ?s ? s?t?tte meg ezt a s?tem?nyt. H?gommal rendesen r?vetett?k magunkat, s?t m?g azok is falt?k (s?gorom), akik a kr?mes s?tik?rt ?lnek-halnak.
Nem volt k?rd?s, hogy elk?sz?tem, f?leg, hogy itthon volt ?ppen kall?d? t?r?m a h?t?ben. Persze mikor neki?lltam der?lt ki, hogy az 1 kg t?r? helyett, csak 450 g van k?zn?l. B?zom benne elhiszitek a fot?t l?tva, hogy ez nem tette t?nkre a v?geredm?nyt! L?gy, habos, kr?mes lett a t?r?t?ltel?k, a baracklekv?r pedig adott egy savanyk?s kis csavart az eg?sznek, ?n im?dom!
Egy?bk?nt a recept Horv?th Ilona Szak?csk?nyv?b?l sz?rmazik.





 Hozz?val?k a t?szt?hoz:
  • 400 g liszt
  • 250 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 e?kan?l tejf?l
  • 2 toj?ss?rg?ja
  • 1 k?shegynyi s?t?por
  • csipet s?

T?ltel?k:
  • 450 g t?r?
  • 1 csomag van?li?s cukor
  • 180 g cukor
  • 3 toj?s sz?tv?lasztva
  • 50 g vaj
  • +1-2 ev?kan?l zsemlemorzsa
  • + baracklekv?r az als? t?szta ken?s?hez
Megjegyz?s: N?lam a liszt vegyesen ker?lt bele, t?nk?ly 30%-ban ?s sima liszt a t?bbi. A cukor helyett pedig 4x er?ss?g? eritritet haszn?ltam, persze n?ggyel osztva a megadott feh?r cukor mennyis?g?t!


Elk?sz?t?s:
  1. Egy 28x38 cm-es tepsit kivajazunk ?s lisztez?nk.
  2. A s?t?porral ?sszekevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a cukrot ?s s?t is hozz?forgatjuk, majd a toj?ss?rg?kkal ?s sz?ks?g szerint a tejf?llel t?szt?t gy?runk. F?lretessz?k am?g a t?ltel?k elk?sz?l.
  3. A t?r?t a puha vajjal robotg?ppel ?sszedolgozzuk, majd a van?li?s ?s sima cukrot, meg a toj?ss?rg?kat is hozz?keverj?k.
  4. A toj?sfeh?rj?ket (mind az 5-?t) kem?ny habb? verj?k, ?s ?vatosan a t?r?ba forgatunk.
  5. A t?szt?t k?t r?szre osztjuk, az als? lapot kicsit nagyobbra ny?jtjuk, hogy k?rbe fel?rjen a tepsi oldal?ra, ?gy f?l centire.
  6. Baracklekv?rral megkenj?k a t?szt?t (ne sajn?ljuk), majd megsz?rjuk a zsemlemorzs?val. Erre sim?tjuk a t?r?kr?met, majd a m?sik lappal bebor?tjuk ?s vill?val megszurk?ljuk.
  7. 170 fokra el?meleg?tett s?t?ben l?gkever?sen s?tj?k, kb 30-40 percig.
  8. Mikor kih?lt porcukorral meghintve (elhagyhat?) t?laljuk.




J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s