T?r?s kevert gy?m?lcstorta
sponsored links
Ez egy igazi h?t?takar?t?s s?tem?ny - egy kis vaj, egy kis t?r?, egy kis gy?m?lcs. ?n most szilv?t tettem bele, de bogy?s gy?m?lcs?kkel is biztosan finom.
Hozz?val?k, 24 cm-es form?hoz:
- 25 dkg kr?mes t?r?
- 2 toj?s
- 10 dkg vaj - olvasztva
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 te?skan?l s?t?por
- 1 te?skan?l kardamom
- 1 nagyobb jap?n szilva, kock?zva - vagy egy mar?k bogy?s gy?m?lcs
- + egy kis tej, ha sz?ks?ges
- zsemlemorzsa a form?hoz
A hozz?val?kb?l kenhet? t?szt?t keverek, ha nagyon kem?nynek ?rzem, mehet bele egy kis tej laz?t?snak. A s?t?form?t kikenem vajjal, kimorzs?zom - ?n ezt jobban szeretem, mint a lisztet -, belekenem a t?szt?t, majd 170 fokon kb. 30 perc alatt k?szre s?t?m.