T?r?s b?les
sponsored links
Egyszer?, nagyon finom, h?zias ?zvil?g? s?tem?ny - oml?s t?szt?val ?s j? sok t?r?s t?ltel?kkel. Vigy?zat! Az elkezdj?k enni ?s nem b?rjuk abbahagyni kateg?ri?ba tartozik. ?
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
kb. 27x17 cm-es tepsihez
20 dkg finomliszt
12,5 dkg szoba-h?m?rs?klet? vaj vagy margarin
5 dkg krist?lycukor
1 toj?ss?rg?ja
1 p?pos k?v?skan?l s?t?por
1 csipet s?
esetleg 1 ev?kan?lnyi tejf?l
+ 1-2 ev?kan?l zsemlemorzsa
A t?r?s t?ltel?khez:
50 dkg teh?nt?r?
10 dkg krist?lycukor
1 csomag van?li?s cukor
1 toj?ss?rg?ja
2,5 dkg szoba-h?m?rs?klet? vaj
5 dkg mazsola (elhagyhat?)
2 ev?kan?l b?zadara
f?l citrom reszelt h?ja (kezeletlen)
2 toj?sfeh?rje
A s?tem?nyes k?nyvem ?s a p?tty?s ker?mi?k megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A lisztet ?sszekeverj?k a cukorral, a s?t?porral ?s a s?val, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozz?adjuk a toj?ss?rg?j?t, ?s v?g?l annyi tejf?lt adunk m?g hozz?, hogy egy l?gy, de nem ragacsos, k?nnyen ny?jthat? t?szt?t kapjunk.
- K?t r?szre osztjuk, kiny?jtjuk mindkett?t tepsi nagys?g? t?glalapra (kb. 27x17 cm).
- A t?ltel?khez a t?r?t ?tt?rj?k, hozz?adjuk a vajat, a toj?ss?rg?j?t, a van?li?s cukrot, a reszelt citrom h?jat, a megmosott/lecs?p?gtetett mazsol?t, cukrot ?s v?g?l a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?ket.
- A k?t kiny?jtott t?sztalapb?l az egyiket a ny?jt?fa seg?ts?g?vel belehelyezz?k az enyh?n vajazott/lisztezett tepsibe. Megsz?rjuk a t?szt?t 1-2 ev?kan?l zsemlemorzs?val, majd elegyengetj?k rajta a t?r?s t?ltel?ket. Erre r?helyezz?k a m?sik kiny?jtott t?szt?t.
- El?meleg?tett 170 fokos l?gkever?ses s?t?ben kb. 25 percig s?tj?k. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet - amikor a teteje itt-ott m?r kezd kicsit pirulni, akkor megs?lt).
- Hagyjuk kih?lni, a tetej?t meghintj?k porcukorral ?s szeletelve t?laljuk.
J? ?tv?gyat!