T?R?S B?LES CITROMM?ZZAL. ?NNEP?LYES ALKALMAKRA IS!
sponsored links
M?g k?z?piskol?s koromban elkezdtem lejegyezni ?telek, s?tem?nyek elk?sz?t?si m?dj?t kalligrafikus
?r?sommal egy Szak?csk?nyv-nek nevezett receptgy?jtem?nybe, annak idej?n egy ?gynevezett vastag f?zetbe. Tal?n 6.-os koromban... M?r akkor ?rdekeltek a finom ?telek, s?tem?nyek :) Ez a finom s?tem?ny recept a f?zet elej?r?l val?. Keresztbe-kassul vigig f?ztem, s?t?ttem bel?le mindent az ?vek folyam?n, ez a recept kimaradt :) De ezent?l gyakrabban fogom megs?tni, mert nagyon megtetszett!
A l?bjegyzet apr? bet?it m?r nehezen
olvasom, megkopott a toll nyoma, ?gy n?lam v?letlen?l kimaradt a citromm?zb?l a vaj, emiatt nehezen
ken?d?tt a s?tem?ny tetej?re, de higgy?k el, ?gy is fergetegesen finom lett :)
A tepsi m?ret megad?sa hi?nyzott a le?r?sb?l, az eny?mn?l kisebben is s?thet?
vagy ak?r tortaform?ban. 30x40 cm-eset haszn?ltam. Nekem kicsit nehezebb volt a nagyobb tepsim?ret miatt
v?konyra ny?jtani a k?t lapot, de a v?geredm?ny j? lett :) Az ?sszetev?k nagyon tal?l?ak, ha a citromot a
t?r?ba tenn?nk, akkor teljesen m?s ?zt kapn?nk, ?m ez a citromm?z az intenz?v ?z?vel k?l?nlegess?
teszi ezt a s?tem?nyt, harmonikusan illeszkedik a t?r?s b?leshez.
Hozz?val?k a 2 laphoz:
400 g liszt
250 g margarin (a margarint kip?toltam kb 60-70 g h?zi
diszn?zs?rral, ?gy porl?sabb lett)
100 g cukor
2 toj?s s?rg?ja
k?shegynyi s?t?por (lapos te?skan?l)
1 ev?kan?l tejf?l
pici s?
T?r?s t?ltel?k:
1000 g t?r?
200 g cukor
3 eg?sz toj?s
50 g vaj
1-2 ev?kan?l dara (gr?z)
? citrom reszelt h?ja
100 g meleg v?zben ?ztatott mazsola, kinyomkodva
Bevonat, citromm?z:
300 g cukor
? citrom leve
2-3 ev?kan?l v?z, ha s?r? lenne
Miel?tt a s?tire, tort?ra ?ntj?k a citromm?zat, belekever?nk 20 g vajat
(ez v?letlen?l kimaradt n?lam, ez?rt nehezebb volt a tetej?n egyenletesen elkenni).
Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu