T?r? rudi csiga
sponsored links
T?r? rudi ?j k?nt?sbe ?lt?ztetve :)
T?r? Rudi csiga
Hozz?val?k a t?szt?hoz: (kb 12 darabhoz)
f?l dl langyos tej
1+2 csapott ev?kan?l krist?lycukor
1,5 dkg friss ?leszt?
25 dkg finomliszt
2 csapott ev?kan?l kaka?por (cukrozatlan)
1 toj?ss?rg?ja
140 g nat?r joghurt
A t?ltel?khez:
25 dkg f?lzs?ros teh?nt?r?
1 csomag van?li?s cukor
2 csapott ev?kan?l krist?lycukor
2 csapott ev?kan?l kr?mes tejf?l
5 dkg ?t- vagy tejcsokol?d?
Elk?sz?t?s:
- A langyos tejben elkever?nk 1 ev?kan?l cukrot, belemorzsoljuk az ?leszt?t ?s felfuttatjuk (kb. 10 perc).
- Az ?tszit?lt lisztet ?sszekeverj?k a marad?k 2 ev?kan?l cukorral ?s a kaka?porral, majd hozz?adjuk a toj?ss?rg?j?t, a felfuttatott ?leszt?t, v?g?l annyi joghurtot, hogy egy j? l?gy t?szt?t kapjunk - ha egy picik?t ragad, az sem baj! (Kev?s liszt vagy joghurt/tej hozz?ad?s?val korrig?ljunk az ?llag?n. Az?rt adjuk hozz? utolj?ra a joghurtot fokozatosan, mert nem biztos, hogy kell mind.)
- Letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
- A t?ltel?khez val?kat j?l ?sszekeverj?k. (Annyi tejf?lt adjunk hozz?, hogy kr?mes legyen az ?llaga, ne sz?radjon ki majd a s?t?s ut?n. De t?l l?gyra se csin?ljuk, mert el?zik s?t?s k?zben a t?szta!)
- A csokit lereszelj?k vagy apr? darabokra v?gjuk.
- A megkelt t?szt?t kb. 25x30 cm-es t?glalap alak?ra ny?jtjuk, kb. 4-5 mm vastagra.
- Egyenletesen megkenj?k a t?r?s t?ltel?kkel ?s meghintj?k a csokival. Kb. 2,5 cm sz?les cs?kokra felv?gjuk, majd a cs?kokat szorosan feltekerj?k csiga alakban. S?t?pap?ros tepsire helyezz?k.
- El?meleg?tett, 170 fokos l?gkever?ses s?t?ben kb. 12 percig s?tj?k. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet!)