T?nk?lykiflik
sponsored links
Egy ?jabb adag kifli. De csak egy mini adag. :) Felhaszn?land? ?leszt? lapul a h?t?ben, ?gy h?t s?tni kell. Mostan?ban igyekszem kisebb adagot s?tni, mert az tuti, hogy elfogy. Egy-k?t f? nem eszik hadseregre val? mennyis?get, ez?rt is kell mindig ?gy osztani-szorozni, hogy ne s?ssem t?l magam, de az?rt kev?s se legyen. Most 3 kifli s?lt. De ha gondolj?tok, ebb?l a mennyis?gb?l 4 darabot is s?thettek, de ak?r dupl?zhatj?tok is a hozz?val?k mennyis?g?t. :) Mostan?ban nagyon szeretek t?nk?lylisztb?l s?tni. Jobban ?zlik a teljes ki?rl?s? v?ltozata is, mint a sima liszt?. ?s tal?n megtal?ltam a legjobb, illetve sz?momra eddig legjobban szeml?ltetett form?z?st. Most m?r mindig ?gy fogom csin?lni. Ebben a vide?ban Ti is megn?zhetitek. Ha egyszer Budapesten j?rok, akkor szeretn?k majd abba a k?zm?ves p?ks?gbe ell?togatni, amelynek a tulajdonosa a vide?ban szerepel.
Elk?sz?t?se
Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az ?leszt?t. Majd kiss? megolvasztott margarinnal ?s a t?bbi hozz?val?val t?szt?t gy?runk. Letakarva kb. 45 percig kelesztj?k olajjal kikent t?lban. Majd 3 egyenl? r?szre v?gjuk a t?szt?t ?s laz?n g?mb?ly?tj?k. Letakarva tov?bbi 10 percig pihentetj?k. Ezut?n olajjal lekent fel?leten nagyon v?kony h?romsz?g alak?ra ny?jtjuk, sz?lesebb v?g?n?l feltekerj?k ?s kiflit form?zunk. M?g a s?t? el?melegszik, 10-15 perc, addig is lefedve pihentetj?k a kifliket. Miel?tt berakn?nk s?lni, v?zzel lekenj?k. 230 fokon kb. 14 percig s?tj?k.
Hozz?val?k:
140 g tk. t?nk?lyliszt
45 g sima t?nk?lyliszt
3 g s?
8 g eritrit
15 g ?leszt?
110 ml langyos (h?zi) n?v?nyi tej
csipetnyi cukor
14 g kiss? megolvasztott margarin