T?lt?tt gomba
sponsored links
Hozz?val?k (2 nagy adag): 8 nagyobb csiperkegomba, n?h?ny szelet sonka, f?l fej hagyma, 8 dkg sajt, 1 dl tejf?l, s?, bors, ?zl?s szerint met?l?hagyma, rozmaring.
Elk?sz?t?se: A gomb?kat megtisztogatjuk: a kalapj?t bor?t? v?kony r?teget leh?zzuk, a t?nkj?t lev?gjuk, amit feldarabolunk. A gombakalapokat el?meleg?tett s?t?ben, s?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatva el?s?tj?k. A sonk?t kis darabokra v?gjuk, lepir?tjuk, majd kiszedj?k. A megmaradt zs?rban megfuttatjuk az apr?ra v?gott hagym?t, hozz?adjuk a feldarabolt gombat?nk?ket ?s egy?tt lepir?tjuk. Megf?szerezz?k, beletessz?k az apr?ra v?gott rozmaringot ?s v?g?l hozz?adjuk a tejf?lt. Az el?re s?t?tt gombakalapokat megt?ltj?k ezzel a massz?val, b?s?gesen megsz?rjuk reszelt sajttal, majd visszatessz?k a s?t?be ?s pirosra s?tj?k. Apr?tott met?l?hagym?val t?laljuk.