T?kmagos tiramisu

2022-08-12

sponsored links

 


K?l?nleges desszert, a t?kmagolaj m?g ?rt?kesebb? is teszi az am?gy is nagyon finom, k?zkedvelt tiramisut.

Hozz?val?k 4 szem?lyre a t?szt?hoz: 

  • 5 toj?s
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 60 ml t?kmagolaj
  • 3 ev?kan?l kaka?por
  • csipetnyi s?


A kr?mhez: 

  • 30 dkg mascarpone kr?msajt
  • 15 dkg nat?r g?r?g joghurt
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg t?kmag
  • 1 dl fekete k?v?
  • kev?s rumaroma

Elk?sz?t?se: 


  • A t?szt?hoz a toj?sfeh?rj?t a s?val kem?ny habb? verj?k. 
  • A toj?ss?rg?j?t cukorral feh?red?sig verj?k, ?s ?vatosan belekavarunk 30 ml t?kmagolajat.V?g?l a kaka?val elkevert lisztet is hozz?vegy?tj?k. Egy keveset a habhoz kavarunk, a t?bbi habot pedig v?g?l ?vatosan a massz?ba forgatjuk. 
  • A t?szt?t egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk (k?zepes m?ret?, kb 30x24 cm-es), ?s 200 fokos s?t?ben kb 12 perc alatt megs?tj?k. Ezut?n h?lni hagyjuk. 
  • A kr?mhez kikavarjuk a kr?msajtot, a joghurtot, a porcukrot, meg a marad?k olajat. K?r alak? kisz?r?val a pisk?t?b?l 8 egyforma k?rt v?gunk. 
  • Rumos k?v?ba m?rtogatjuk, majd a kr?mmel desszerets poharakba r?tegezz?k. 
  • A t?kmagot sz?raz serpeny?ben megpir?tjuk, majd a tiramisu tetej?re morzsoljuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2022/08/tokmag...

sponsored links

Keres?s