T?kmagos tiramisu
sponsored links
K?l?nleges desszert, a t?kmagolaj m?g ?rt?kesebb? is teszi az am?gy is nagyon finom, k?zkedvelt tiramisut.
Hozz?val?k 4 szem?lyre a t?szt?hoz:
- 5 toj?s
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 60 ml t?kmagolaj
- 3 ev?kan?l kaka?por
- csipetnyi s?
A kr?mhez:
- 30 dkg mascarpone kr?msajt
- 15 dkg nat?r g?r?g joghurt
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg t?kmag
- 1 dl fekete k?v?
- kev?s rumaroma
Elk?sz?t?se:
- A t?szt?hoz a toj?sfeh?rj?t a s?val kem?ny habb? verj?k.
- A toj?ss?rg?j?t cukorral feh?red?sig verj?k, ?s ?vatosan belekavarunk 30 ml t?kmagolajat.V?g?l a kaka?val elkevert lisztet is hozz?vegy?tj?k. Egy keveset a habhoz kavarunk, a t?bbi habot pedig v?g?l ?vatosan a massz?ba forgatjuk.
- A t?szt?t egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk (k?zepes m?ret?, kb 30x24 cm-es), ?s 200 fokos s?t?ben kb 12 perc alatt megs?tj?k. Ezut?n h?lni hagyjuk.
- A kr?mhez kikavarjuk a kr?msajtot, a joghurtot, a porcukrot, meg a marad?k olajat. K?r alak? kisz?r?val a pisk?t?b?l 8 egyforma k?rt v?gunk.
- Rumos k?v?ba m?rtogatjuk, majd a kr?mmel desszerets poharakba r?tegezz?k.
- A t?kmagot sz?raz serpeny?ben megpir?tjuk, majd a tiramisu tetej?re morzsoljuk.