T?k?s-libas?ltes aj?nlat, ak?r m?g M?rton napra is.
sponsored links
Chilis-Mandarinos libas?lt, zs?ly?s s?t?t?kkel.
A f?lbe v?gott lib?t m?g a s?t?st megel?z? este f?szereztem: ?des chili sz?sz koriander, feny?rf? kever?k?vel bed?rzs?ltem. S?ztam ?s k?t mandarint facsartam r? h?s?val egy?tt.
M?snap adtam m?g hozz? p?r gerezd fokhagym?t ?s egy kev?s rozmaringot is, majd 160 ?C os s?t?ben, t?bbsz?r locsolgatva k?t ?s f?l ?ra hosszan s?t?ttem. Miut?n a magh?m?rs?klete nyolcvan fok f?l? emelkedett, felcsavartam a s?t?t 185 fokra. Ezut?n betettem hozz? a zs?ly?s s?t?t?k?t is, amit el?z?leg ol?va olajjal, z?ldcitrom lev?vel, ?r?lt must?rmaggal forgattam ?ssze. Tov?bbi f?l ?ra kellet a pecsenye sz?n l?trej?tt?hez, ami id? alatt a k?retnek sz?nt t?k is sz?pen karamelliz?l?dott, ugyanakkor megtartotta a form?j?t, ?llaga m?g harpahat? maradt.
Bort ?rett ?s ?rlelt feh?ret aj?nlok hozz?, mint egy klasszikus burgundi Chardonnay, vagy Viogner, de egy j? form?ban lev?, m?g a szekunder arom?kat hoz? Rizling, illetve egy nem t?l k?ves Furmint, valamint H?rslevel? is j?l elk?s?ri.
#borsodogastroblog #libas?lt #roastedgoose #martinigansl #bourgogneblanc #chardonnay #viogner #riesling #furmint #harslevelu #foodpairing
Bor&Sod? Receptk?pes blog, ?tel ?s bor aj?nlattal, a mindennapokra, de a teljess?g ig?nye n?lk?l...