T?bbsajtos pizzacs?nak

2019-01-09

sponsored links



Alapt?szta
Hozz?val?k: 50dkg liszt, 2,5 dkg ?leszt?, 3-4 dl langyos v?z, 4 ev?kan?l ol?vaolaj, 1 te?skan?l cukor, 1 te?skan?l s?, ?zl?s szerint sz?r?tott f?szerek (legjobb az oreg?n? ?s a bazsalikom).
Elk?sz?t?se: A lisztet egy t?lba szit?ljuk, k?zep?be m?lyed?st k?sz?t?nk. A v?zben elkeverj?k a cukrot ?s belemorzsoljuk az ?leszt?t, majd a liszt k?zep?be t?ltj?k ?s konyharuh?val letakarva meleg helyen felfuttatjuk (kb. 15 perc). Ekkor hozz?adjuk az olajat ?s a s?t, valamint a sz?r?tott f?szereket ?s h?lyagosra dolgozzuk (egyszer?bb dagaszt?val dolgozni). Ez ut?n ?jra letakarjuk ?s ism?t meleg helyen dupl?j?ra kelesztj?k (kb. tov?bbi 30 perc). Ezt k?vet?en ?tgy?rjuk ?s felhaszn?ljuk. 

T?bbsajtos pizzacs?nak
Hozz?val?k: 1 adag pizzat?szta, 10 dkg juht?r?, 10 dkg sajt, 10 f?st?lt sajt, 5 dkg tubusos kr?msajt, ?zl?s szerint parmez?n, 4 ev?kan?l tejf?l, 1-2 cikk fokhagyma, s?, bors, z?ld petrezselyem.
Elk?sz?t?se: A t?szt?t kiny?jtjuk majd egyenl? nagys?g? rombuszokat v?gunk bel?le ?s letakarva pihentetj?k. A tejf?lben elkeverj?k a juht?r?t ?s a finomra reszelt sajtokat, belenyomjuk a kr?msajtot is. Hozz?adjuk az ?sszez?zott fokhagym?t ?s megf?szerezz?k. A t?sztadarabokat egyenk?nt megkenj?k a tejf?les sajtkr?mmel, a sz?leit felt?rj?k, hogy s?l?s k?zben ne folyj?k le a t?ltel?k, a k?t ellent?tes v?g?n pedig egyet csavarunk. S?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk ?s l?meleg?tett s?t?be tessz?k ?s sz?p aranybarn?ra s?tj?k. T?lal?skor z?ld petrezselyemmel megsz?rva k?n?ljuk.


Folytats a blogon ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2019/01...

sponsored links

Keres?s