T?bbmagvas csokis keksz
sponsored links
Van m?r egy hasonl? csokis keksz recept a blogon, csak ?ppen magvak n?lk?l. Nem tudom eld?nteni, hogy a kett? k?z?l melyik a jobb. Tal?n most - mivel ?jdons?g volt sz?momra, a m?sikat m?r ezerszer k?sz?tettem - ez a magvas ?zlik egy icipicit jobban.
Pici l?nyom nagyon lelkesen seg?tett keverni, ?ssze?nt?getni a hozz?val?kat, s?t?s k?zben m?g a macij?nak is megmutatta, hogy mi k?sz?l a s?t?ben. M?r most l?tom, hogy hatalmas seg?ts?gem lesz a k?s?bbiek sor?n a konyh?ban. :)
Hozz?val?k:
- 10 dkg puha vaj
- 17 dkg cukor
- 1 toj?s
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg holland kaka?por
- f?l zacsk? s?t?por
- 10 dkg ?tcsokol?d?
- 1 p?pozott ev?kan?l csokis gabonapehely
- 7 dkg mandula, f?ldimogyor?, t?kmag vegyesen
- csipetnyi s?
A l?gy vajat ?s a cukrot feh?red?sig keverj?k, majd adjuk hozz? a toj?st ?s keverj?k habosra. Apr?nk?nt adjuk hozz? a s?t, kaka?port ?s a s?t?porral elkevert lisztet.
A gabonapelyhet t?rdelj?k apr?bbra, a magvakat ?s az ?tcsokit apr?tsuk fel ?s keverj?k bele a massz?ba.
Egy s?t?pap?rral b?lelt s?t?lemezre ev?kan?llal halmozzunk kb. 5 cm t?vols?gra egym?st?l gomb?cokat a t?szt?b?l. 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben s?ss?k kb. 10-12 percig. Ekkor k?v?lr?l m?r szil?rdnak, bel?lr?l m?g kiss? nyersnek t?nik, de amint kih?l a s?ti, meg is szil?rdul.
Itt pedig az ?n kis seg?ts?gem, a 27 h?napos Dorottya l?nyk?m l?that?. :)