Sütõtökös, édesköményes kagylótészta

2010-10-30

sponsored links

Naná, hogy sütõtök! Mi más is lehetne? :) Az elfekvõ készletek felhasználására született meg ez a gyors tészta, ami nálunk köretként funkcionált egy kis rózsaszínre sütött kacsamell mellé.
Tudom, hogy nem mindenkinél hever a hûtõben édeskömény, de én nagyon szeretem és legnagyobb meglepetésemre Tamásom is.  A sütõtökhöz meg egészen csodás, így talán érdemes beszerezni. Az aszalt paradicsom pikánssága és a színe miatt is kihagyhatatlan volt. 
(És akkor egy kis segítség azoknak akik ellenálltak a kísértésnek és az augusztusi hõségben nem álltak neki paradicsomot aszalni :) Kifejezetten baráti, 250 Ft-os áron lehet a nagycsarnokbeli Ázsia boltban kapni)
A sütõtököt és az édesköményt is 1 centis kockákra vágtam. Kevés olívaolajra dobom elõször a tököt, majd mikor már félpuha hozzádobom az édesköményt és a paradicsomot is. Hozzáadom a sót és a fûszereket. Mikor minden puhára párolódott és eszméletlen illatok terjengenek a konyhában hozzákeverem a kifõtt tésztát. Ha olajban eltett paradicsomot használok, akkor azt is most adom hozzá. Tálaláskor megszórom frissen reszelt parmezánnal és meglocsolom olívaolajjal. Gyors, színes, vidám és önálló fogásként is megállja a helyét!


Hozzávalók (2 személyre):


220 g kagylótészta
1 édeskömény gumó
250 g sütõtök
100 g aszalt paradicsom 
olívaolaj
parmezán

frissen õrölt bors
1-1 csipet fahéj, gyömbér, szegfûszeg, cayenne bors, koriander és szerecsendió



Folytats a blogon ... kaviareslencse.blogspot.com/2010/10/s...

sponsored links

Keres?s