Sütõtökös samosa.

2014-01-23

sponsored links


A samosa egy tradicionális indiai étel, melyet húsos, vagy zöldséges töltelékkel készítenek. Indiában nagyon kedvelt, az utcán olajban sütik ki, és árulják. Már egy ideje szerettem volna én is elkészíteni ezt a ropogós tésztájú finomságot, és most végre sort kerítettem rá. Igaz én nem olajban sütöttem ki, hanem sütõben, és a töltelék is rendhagyó, mert nem húsos, de még csak nem is zöldséges. Én egy fûszeres-sütõtökös töltelékkel töltöttem meg a tésztát, majd a bõséges olajban való sütés helyett, inkább sütõben sütöttem szép pirosra, ropogósra.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
kb. 1 dl víz
1/2 tk só
8 dkg vaj ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/01/s...

sponsored links

Keres?s